Maraton Učka UCI series

Datum: 31-07-2014

V Hrvaški Istri se je odvijal tradicionalni maraton Učka z močno tujo udeležbo , ki šteje tudi za UCI točke in sodi med višji rang Maratonske serije. Start je bil v kraju Lovran čisto blizu morja in ravno tukaj se je tudi maraton končal . Na 74km-terski trasi se je najbolje odrezal naš prekaljeni "xc maratonec" Aleš Boškin in oklestil vso konkurenco med veterani . V cilj je prišel kot prvi s časom 3h 20min , 5min za njim je prišel Tomaž Volčič (Meblo Jogi Hit) , tretje mesto je pripadlo Nemcu Schmunk Eugen-u (GT Yellowings racing) , na 4. mestu je pristal Mitja Černe s 14min zaostanka in Klančič Borut je v cilj prišel z 11im časom v kategoriji z dobro uro zaostanka.

Trasa je bila kar zahtevna , na začetku strmi klanci do 23% , blato , spolzko kamenje in je bilo treba najstrmejše dele prehodit , kmalu za tem je sledil dolg makadamski klanec na vrh Učke in po 3h dirkanja je na koncu tekmovalce čakal še zelo zahteven spust po visokih , razbitih stopnicah in skalovju , kjer so nekateri celo hodili .

Na krajši 38km trasi je Patrik Pahor dosegel 6. čas in za zmagovalcem zaostal 24min.

Na daljši UCI trasi 86km je zmagal Portugalec Tiago Ferreira in Ukrainka Kristina Konvisarova (oba Protek team).


 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.