SLO ENDURO - GROŽNJAN

Datum: 13-10-2014

V Hrvaški Istri točno v Grožnjanu se je odvijala zadnja tekma SLO endura in hrvaškega pokala. Edini predstavnik našega kluba Mitja Černe se je po uspešni sezoni v krosu , preizkusil še v enduru , k večjemu bolj za trenig in druženje z enduro kolegi. Enduro prehaja na vedno višjo raven tekmovanja , konkurenca vsako leto bolj močnejša , vidi se tudi da fantje tekmujejo v tujini na world series tekmah in super endurih v Italiji .
Prvi dan -sobota je tekmovalce v samem centru vasi čakal prolog , ki je bil zelo zanimiv tudi za gledalce , saj se jih je ob progi nabralo kar veliko in spremljali so atraktivne boje med tekmovalci.
V nedeljo se je pa tekma razživela po vsej pokrajini z lepimi traili in kar zahtevnimi dh spusti.

Tekmovalci so morali kar 5 krat prevoziti makadamski klanec znane Parenzane in na koncu dneva so imeli kar 1450 m višine za sabo , kar je težko z 15kg bajki , vso zaščitno opremo in še vročina je oteževala
celotno dirko, celo 30stopinj za mesec oktober.

Mitja je bil na koncu dneva po štirih urah dirkanja v kategoriji M1 na 8. mestu , absolutno pa 30. Pri članih se je zmage veselil Kristjan Medvešček ( ČRN TRN) , pri puncah pa njegova klubska kolegica Zarja Černilogar.

Kristjan je tako tudi postal pokalni zmagovalec SLO ENDURA , pri puncah pa Nina Rupnik (ORBEA GEAX).


 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.