DRŽAVNO PRVENSTVO ZAVRŠNICA

Datum: 22-06-2014

Letos se je še triindvajseto DP odvijalo v Završnici , kjer je domači klub poskrbel za lepo tekmo.

Proga ni bila tehnično zahtevna , največ težav je bilo na zelo strmem klancu , ki so ga tekmovalci vozili v najnižjih prestavah. Aleš Boškin je že od začetka narekoval močen ritem , takoj za njim je bil maratonec Tomaž Volčič in nato Mitja Černe , Jure Kukovič in Uroš Mikelj ( oba Calcit bike team ).

Konec prvega kroga je bil v vodstvu Volčič in kmalu nesrečno padel, nato so fantje odpeljali mimo in zopet držali močen ritem. Najboljše se je držal Jure , ki je vse skupaj prehitel in zdržal z lepo prednostjo do konca dirke in postal Državni prvak v XC -ju. Mitja je bil do 200m pred ciljem na 2. mestu in nato imel defekt zadnjega menjalnika, ki mu ga je poškodovala napera. Lepo sta pred njega skočila Uroš in Aleš , ter finiširala do cilja, Mitja je nato pritekel s kolesom na rami do 4. mesta.

V elitni konkurenci je postala državna prvakinja že tretjič zapored Blaža Klemenčič (FFK) in Boštjan Hribovšek (Calcit bike team).

 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.