Boškin 2. na blatnih GRIČIH XC

Datum: 23-04-2014

Letos smo na Gričih naredili nekaj sprememb na progi in zato je bila dirka še bolj atraktivna z nekaj več tehničnih delov, ki so ob blatnem terenu še bolj oteževali sam potek dirke . Kljub temu se je zbralo veliko število tekmovalcev kar 235 in močna konkurenca je prišla zopet iz bližnje Italije kjer so naši sosedje - kolegi doma. Krog dirke je bil dolg 5km in 150m višine na krog.

Mitja Černe in Aleš Boškin sta povedla že v startu dirke in si v 1.krogu priborila že dobrih 30 sekund prednosti na kar sta samo še stopnjevala in v 2. krogu je bila že minuta naskoka pred prvim zasledovalcem . Na prvi polovici 3.kroga je Mitja nesrečno prerezal gumo , nato je poskusil z hitrim popravilom vendar mu žal ni uspelo , ker je bila guma prerezana na kar je odstopil in pobudo na dirki je prevzel Aleš , ki je vodil vse do predzadnjega četrtega kroga ko je popuščal na ritmu dirke in kmalu se je mimo njega peljal Damjan Utranker ( brez bremz ) in zmagal v M1. Aleš je v zaključku prišel na 2.mesto z zaostankom 27 sekund.

Na dirki je tekmoval še naš ultra maratonec Primož Gulin ki je imel tudi smolo s prerezano gumo in pristal na 11.mestu v kategoriji M2.

Patrik Pahor je v močni kategoriji Amaterjev zasedel 14.mesto , z veliko prednostjo je zmagal  Andrea Bravin ( UC Caprivesi) .

Pri mladincih se je na dirki kosal tudi Italijanski reprezentant Moreno Pellizzon ki je zmagal in prehitel vso našo elitno konkurenco.

V elitni kategoriji je zmagal Boštjan Hribovšek ( calcit bike team ) , pri ženskah pa Nina Homovec ( orbea geax ).

Najhitrejši krog je prevozil član Deš Fleša Mitja Černe , ki dodobra pozna teren na gričih.

Svetovna veteranska prvakinja Samira Todone je zasedla 3.mesto pri članicah.

Spustaš Tilen Leban ( črn trn) je v kategoriji U23 zasedel odlično 5.mesto.

Pri tehničnem spustu pa se je nesrečno poškodovala Ana Zupan.

Za pomoč sponzorstva na dirki bi se zahvalili:

Občini Šempeter-Vrtojba , KŠTM , UO , Adriatic zavarovalnica , Kuplast d.o.o. , Trgovina Bisport , Zip Vit , Bimed d.o.o.,  Factory store , Proloco trade d.o.o. , Bora d.o.o. , Vizija d.o.o.,  E3 , mesnine Peloz , Mlinotest Ajdovščina , Casino Fortuna , Vitrum d.o.o. , Datapan , Bolton adriatic , Zavarovalnica Maribor , Polavi d.o.o. , Randi d.o.o. , Spectrum Solkan , Zdravo Gibanje , Manufaktura , ......


 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.