Predbožična Matajur 2012

Datum: 29-12-2012

V nedeljo 23.12 smo se bajkerji iz Goriške udeležili že tradicionalnega predbožičnega  vzpona na Matajur! Letos se nas je na zbirnem mestu v Savodnjah pri Čedadu zbralo rekordno število številka je šla preko 55 bajkerjev iz Goriške in zamejstva.

Z naše strani meje so se vzpona udeležili člani Deš-Fleš-a, Črnega Trna, Djaka in Orbeje! Z zamejstva je bila tudi kar števična ženska udeležba med njimi tudi svetovna veteranska prvakinja v XCO in evropska prvakinja v maratonu doma iz Čedada!

Po jutranjih pripravah na vzpon v megli pri cca. 0 stopinjah celzija smo se vsak po svojih močeh odpravili proti vrhu po nekaj minutah vzpona ni bilo več nobenemu mraz, vzpon je bil skoraj ves po asfaltu s tem da je zadnjih 5km asfalt prekrivala 5 cm debela preproga zmrznjenega snega in ledu, na koncu pa nas je tokalo še cca. urca al kaj manj izmeničnega potiskanja in nošenja koles po snegu kake odseke se je dalo tudi zvozit.Ves trud je bil na vrhu poplačan s čudovitim razgledom saj nad 1000 metri ni bilo več megle ampak jasno brez oblačka! V koči pod vrhom Matajurja nas je čakala pašta, topel čaj in panetone!

Po skupinskih fotkah na vrhu in druženju s kolegi iz zamenjstva smo se odpravili v dolino a kaj ko smo skoraj uro časa potiskali kolesa tudi v dolino saj je bilo snega koraj pol metra in še zmehčal se je! 2/3 spusta na koncu je bilo za uživat, na koncu smo bili vsi odločni da se vrnemo maja in ponovimo turo v suhih razmerah!!!
 
Primož Gulin
Fajn praznike!
 


 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.