Mitja Černe 5. na Torrenduru 2012

Datum: 18-06-2012

V nedeljo 17.6. se je v Torreanu, blizu Udin, odvijala druga tekma serije »Nord Est Enduro Trophy«, kjer je med 90 enduristi nastopilo tudi nekaj slovenskih predstavnikov. Po uvodu v Trstu, 1.aprila, so se tokrat tekmovalci zbrali bližje Alpam, v Torreanu, blizu Udin, nedaleč od slovenske meje. Na progi z 800m višinske razlike in okoli 15km dolžine, so nabrali slabih 8 dirkaških kilometrov navzdol. V uvodu je bilo potrebno premagati slabih 500m višinske razlike vzpona, dirkanje pa se je začelo z najdaljšo etapo, ki je bila za mnoge tudi najtežja.

V moški konkurenci se je nabralo nekaj slovenskih tekmovalcev. Najbolje se je izšlo krosistu, Jaku Tanciku (Energijateam.com), ki je pristal tik pod vrhom, na 4.mestu. Le 6 sekund za njim je mesto nižje končal Mitja Černe (DEŠ Fleš), na 6.mestu se je znašel še en slovenski predstavnik, Sebastjan Stres (Kamplc MTB). Z 21.mesto je slovenske uvrstitve zaokrožil še Dejan Krašček, omeniti pa velja še Hrvata Vjekoslava Kršanaca, na 16.mestu. Zmagovalec endura je bil lokalec Vogrig Denis. S časom 15min30sek v skupnem seštevku spustov je bila med damami najhitrejša Ana Zupan (Energijateam.com), sicer bolj poznana tekmovalcev v krosu in eliminatorju.


 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.