Primož Gulin gre na BC RACE

Datum: 09-06-2012

Naš član in ekstremni gorski kolesar specialist za maratone in etapne dirke Primož Gulin bo prvi slovenec in goričan, ki se bo udeležil 7 dnevne gorskokolesarske dirke BC RACE v Kanadi(Vancouver).Primož se je v preteklosti že udeležil ekstremnih gorskokolesarkih preizkušenj. V letu 2007 se je skupaj s kolegom Urošem Breškijem udeležil ekstremne gorskokolesarske preizkušnje IRON BIKE v Italiji (novica na mtb.si) , kot podatek lahko povemo da se te ekstremne preizkušnje ni udeležil več nobeden slovenec. Leto pozneje 2008 pa se je udeležil etapne gorskokolesarske dirke v Južni Afriški Republiki CAPE EPIC (članek 1, članek 2)

Lani se je Primož po okrevanju po hudi prometni nesreči ko je utrpel zlom medenice in izpah kolka odločil, da se bo kot prvi slovenec udeležil etapne dirke tokrat v Kanadi (Vancouver) na BC RACE http://www.bcbikerace.com/ , dirka je znana po tem da je gorskokolesarska dirka z največ singletracki na svetu.  Lani je Primož začel kolesarit šele junija meseca prej je bil skoraj 5 mesecev na berglah, letos pa ima že 6000km vse z gorskim kolesom. Pravi da ni v takšni formi kot prejšnja leta ampak zaupa izkušnjam, ki si jih je nabral v letih dirkanja in bo v Kanadi dal vse od sebe. V kategoriji Men +40 v kateri bo nastopal upa na dobro končno uvrstitev. Želja bi bila med prvih 10 a na etapnih dirkah nikoli ne veš kaj se lahko zgodi. Primož odpotuje v Vancouver 22.junija, dirka pa se začne 1.julija teden dni prej za aklimatizacijo in druženje z lokalno mtb sceno. Za vse dogajanje pred, med in po dirki sledite www.desfles.si in www.mtb.si !


 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.