13. mednarodna gorskolesarska dirka GRIČI XC 2012

Datum: 28-05-2012

V nedeljo, 27. maja je domače društvo Deš Fleš organiziralo 13. mednarodno gorskolesarsko dirko GRIČI XC 2012, ki je štela za pokal Slovenije v disciplini XCO (olimpijski kros).

Prvo dirko v krosu za pokal Slovenije za kategorijo ELITE (člani) v tej sezoni je v Vrtojbi dobil Matej Lovše pred domačinom Matjažem Budinom in Lenartom Nočem. Aktualni državni prvak Lovše je Budinu in Noču, s katerima je na čelu kolesaril večji del dirke, ušel v zadnjem od šestih krogov. Budin domačin iz Vrtojbe je že tretje leto zapored osvojil drugo mesto pravi, da mu je proga všeč samo premalo tehnična in mu za zmago vedno zmanjka malenkost moči če bi bila proga bolj tehnična bi bilo drugače a tako je na Gričih pravi.

Ana Zupan je bila edina članica na štartu. V dirki veteranov in amaterjev je pionir in legenda slovenskega krosa Marjan Jauk v svojem prvem nastopu po dvanajstih letih (leta 2000 je bil zadnjič članski prvak) povedel v prvem krogu in prepričljivo zmagal. Kdor zna, zna. Jauka tudi lanski kompliciran zlom komolca očitno ni upočasnil. Od domačih kolesarjev se je Aleš Boškin v kategoriji Veterani 1 uvrstil na 6. mesto, Nejc Cernatič pa je v šprintu izgubil boj za tretje mesto v kategoriji Amaterji. Domačin Tilen Leban specialist za spuste, kros dirka le občasno bolj zaradi domačih navijačev pa je v kategoriji starejši mladinci osvojil 9.mesto.

Dirko Griči XC na hitri progi s štartom pri "trafo postaji" na robu Vrtojbe in Vrtojbenskih gričev je izvedlo novoustanovljeno kolesarsko društvo Deš Fleš - doslej so kolesarji delovali kot del društva DEŠ, pred letošnjo sezono pa so se osamosvojili. Deš Fleš je odlično pripravil progo in se potrudil na drugih področjih organizacije. Skupaj s tekmovalci v kategorijah pokala mladih je nastopilo 200 kolesarjev iz Slovenije z nekaj gosti iz Italije.

Primož Gulin- Deš Fleš

 

Galerija na mtb.si

 

 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.