27.2.2019 - Fotografska razstava Tekma / The race v Mladinskem centru Vrtojba

Datum: 25-02-2019

Vabljeni na odprtje priložnostne razstave fotografij Mateje Pelikan »Tekma / The race«, ki bo v sredo, 27. februarja 2019, ob 19.30 v Mladinskem centru Vrtojba.


Razstava fotografij z naslovom "Tekma / The Race" avtorice Mateje Pelikan predstavlja večletno zgodbo kolesarskih dirk na Gričih v Vrtojbi in je preplet tako športne kot dokumentarne fotografije. Tekmovanje, ki ga spomladi organizira Kolesarsko društvo Deš Fleš, iz leta v leto raste, udeležujejo se ga vidna imena tako slovenskega kot evropskega gorskega kolesarstva (cross-country).


Mateja Pelikan od leta 2012 redno spremlja kolesarsko dirko na Gričih in s fotoparatom lovi bežne in edinstvene trenutke, ki se v adrenalinskem spustu beležijo od trenutka, ko se kolesarji na startu poženejo po divjem terenu, pa vse do cilja, prežetega z razgretimi čustvi tekmovalcev. Razstava preko barvnih in črno-belih fotografij prikazuje boj kolesarjev z naravo in ovirami na poti, tekmo s samim seboj in enega proti drugemu. Priložnostna razstava v prostorih Mladinskega centra Vrtojba je prva samostojna razstava goriške fotografinje Mateje Pelikan.

Fotografska razstava, ki je nastala s podporo Kolesarskega društva Deš Fleš in KŠTM Šempeter - Vrtojba ob prihajajoči mednarodni kolesarski dirki Griči XCO Vrtojba UCI C1 (24. marca 2019), bo na ogled do 31. marca 2019.

 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.