NOVICE racing JUNIJ

Datum: 07-07-2016

XCO SAMOBOR - Černe borbeno kljub poškodbi

Samobor, Hrvaška; Na peti dirki slovenskega pokala XCO v Samoborju - dirka je veljala tudi za UCI točke druge kategorije. Na blatni in tehnično zahtevni progi je prišlo do izraza tehnično znanje Mitje Černe. Boril se je za zmago med veterani, en čas je tudi vodil. Žal je na stopničastem odseku grdo padel, se pobral in poškodovan nadaljeval dirko in si pridirkal drugo mesto. Po dirki so mu v bolnišnici šivali ustnico in brado saj je padel naravnost na obraz. V kategoriji Elite je zmagal avstriec Gehbauer.

REZULTATI XCO SAMOBOR

XCM MOSSA - brata Černe uspešno

Moša, Italija. Dirka po vinogradih in gozdičkih v okolci Moše, v neposredni bližini slovensko - italijanske meje je tudi letos postregla s toplim vremenom in dokaj blatno podlago. krajše, 49 kilometerske razdalje sta se udeležila utudi naša Dešflešovca. Ponovno se je izkazal Mitja Černe, ki je osvojil skupno 5. mesto ter drugo mesto v starostni kategoriji Master2 - odlično. Nova pridobitev Martin Čučič zelo dobro stopnjuje formo - 4. mesto v kategoriji Master1, 18 minut za klubskim kolegom. Na maraton razdalji so prva mesta zasedli profesionalci Pelizo pred bratoma Braidot.

REZULTATI XCP + XCM MOSSA


XCO ROGLA - ČERNE drugi

Rogla; Na mednarodni dirki UCI2 kategorije, ki je štela tudi za SLOXC Cup, se je ponovno izkazal Mitja Černe. Po dokaj bledi predstavi na državnem prvenstvu (posledica poškodbe), je bil ponovno v pravem elementu. Proga je bila v večini speljana po bike parku (leseni objekti, skoki, strmi vzponi), zato so bili spusti še bolj zabavni. Mitja se je uvrstil na odlično 2. mesto med Veterani - Veterani1!

REZULTATI XC ROGLA


PURGESSIMO MTB

Purgessimo, Italia; Na tretji dirki regijskega pokala Trofeo NordEst je tudi nastopil Borut Klančič. Proga dveh krogov je zajemala daljši dokaj urejen in srednje strm vzpon ter spust po stezah. Deževno obdobje je naredilo iz lepih stezic pravi blatni pekel. Borut se je dokaj dobro znašel, kljub več padcem je dirko zaključil na četrtem mestu starostne kategorije. V skupnem seštevku drži odlično drugo mesto.


 

MEDEA XC

Medea, Italija; Na dirki veljavni za regijski pokal ACSI Trofeo je od "naših" nastopil Borut Klančič. Zabavno progo polno stezic dolžine 8 km bi morali prevoziti trikrat a zaradi razmočenega in s tem zelo drsečega terena so dirko skrajšali za krog. Borut se je odlično znajdel na uničeni trasi (dosti hoje oz teka) in se v cilju veselil 3. mesta v kategiji Senior2!


SELLA RONDA HERO MTB MARATHON

Ena najbolj znanih gorskokolesarskih prireditev v širši okolici je dolomitska Sella ronda Hero, ki se je udeleži več tisoč kolesarjev. Letos je bil med njimi tudi Primož Ledava. Na "krajši" progi - 3300 višinskih metrov dolomitskih vsponov se je odlično znajdel in zaključil na 4. mestu starostne kategorije! V njegovi kategoriji je bilo uvrščenih več kot sto nastopajočih!

 

 

 


 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.