DRŽAVNO PRVENSTVO XCO IN XCM KOČEVJE

Datum: 26-06-2016

XCO - Kočevje - na dan sobote je društvo Melamin priredilo dirko XCO - olimpijski kros. Zabaven 3 kilometerski fizično in tehnično dokaj zahteven krog so morali tekmovalci odpeljati osem krat. Med favorite za odličja v kategoriji Veterani1 je spadal tudi Mitja Černe.  Dirko je kot vedno začel odločno a mu je zaradi poškodbe iz pred tedna dni v končnici zmankalo moči in zbranosti. Kljub veliki želji po uspehu je dirko končal na zanj slabem sedmem mestu. V isti kategoriji je nastopil tudi Borut Klančič. Tekmovalni ritem je bil za njega prehud. Z mukami je dirko le končal na zadnjem mestu kategorije.

Presenečenje je pripravil Mitjin mlajši brat Danijel Černe. Profesionalni nogometaš je pokazal svojo moč in pripravljenost. Na njegovi prvi dirki med slovenko elito je v kategoriji amaterjev (do 30 let) osvojil bronasto odličje!

V kategoriji Elite je prvak postal Boštjan Hribovšček, med ženskami je naslov državne prvakinje ponovno osvojila Tanja Žakelj.

REZULTATI DP XCO KOČEVJE 2016

XCM - Kočevje - v nedeljo je bistveno manj tekmovalcev štartalo v boj za naslov državnega prvaka v maratonu - XCM. Maratonski krog je bil dolg 24 km z 800 višinskimi metri vzponov. Kategorije Elite, Veterani1 so ga morali odpeljati 3 krat - 68 km - 2400 vm, ostai dva kroga. Proga je bila tehnično nezahtevna a 6 kilometersi vzpon po strmih gozdnih stezah in manj strrmi makadamski cesti je naredil selekcijo. Tokrat se je izkazal Mitja Černe, ki je osvojil naslov podprvaka (2. mesto) med Veterani1. Danijel Černe je ponovno dirkal odlično in tudi v maratonu osvojil odličje, tokrat srebrno med "amaterji"! Ostala dva Deš Fleš člana sta dirko zaključila po dveh krogih - novopečeni tekmovalec Martin Čučič zaradi tehničnih težav, Borut Klančič pa zaradi izčrpanosti.

REZULTATI 1. MARATON STOJNA DP XCM 2016

 


 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.