NOVICE racing - APRIL 2. del

Datum: 02-05-2016

XCO KAMNIŠKI KROS

Kamnik - Tretja dirka Pokala Slovenije v olimpijskem krosu je bil "prestižni" Kamniški kros. Letos je dirka ponovno veljala za mednarodne točke kategorije UCI prve kategorije - C1! Pred "elito" so ze zvrstile dirke amaterjev, kjer je nastopil tudi naš Mitja Černe. Že tako tehnično zahtevno progo je dodatno otežilo blato. Takšne razmere so pisane na kožo našemu Mitji, kar je s pridom izkoristil. V močni mednarodni konkurenci je dirko končal na 3. mestu! Na dirki "Elite" je zmago slavil italijanski reprezentant Luca Braidot pred bratom Daniele Braidot (oba Forestale). Mitja Černe je polek tekmovalca opravljal tudi funkcijo mehanika bratoma Braidot! V ženski top konkurenci je zmago slavila naša najboljša gorska kolesarka Tanja Žakelj.

Rezultati XCO Kamniški kros - veterani1

1. Matjaž Budin

2. Bernd Tauderer

3. Mitja Černe

REZULTATI KAMNIŠKI KROS


 MTB VIPAVA VALLEY MARATON

Ajdovščina - V zgornji Vipavski dolini in nad njo se je na isti dan kot dirka v Kamniku odvijal prvi MTB maraton Vipavska dolina. Na "domači" prireditvi je nastopilo več naših članov. Organiator je pripravil tri različne dolžine prog in težavnosti.

Na najdaljši in seveda najtežji "kraljevski" razdalji MTB80 (77 km z 2700 višinskimi metri vzponov!), ki so jo zaznamovali strmi kamniti vzponi in spusti ter "kraljevski" daljši vzpon na najvišjo točko proge v Trnovskem gozdu. Najbolje se je oddirkal novi član društva, "železni" Srečko Križnič, ki je zasedel skupno 4. mesto! Eno uro za njim je v cilj prisopihal Borut Klančič - 15. mesto (polovice proge je dirkal, polovico pa se boril za "preživetje"). Primož Gulin, ki je v cilj prispel na 22. mestu je "trpel" prehiter tempo v začetnem delu proge a je kasneje ubral dober tempo vožnje ter do cilja nadoknadil precej mest. Na srednji razdalji MTB50 (50 km / 1600 višinskih metrov vzpona) je odlično dirkal še en nov član društva Matic Slabanja, ki se je uvrtil na skupno drugo mesto! Martin Čučič je tudi pokazal napredek forme in dirko zaključil na 7. mestu.

VIDEO by Bogdan Čučič

Rezultati MTBVV80:

1. Cristian Poberai

2. Uroš Breški

3. Borut Ramšak

4. Srečko Križnič

15. Borut Klančič

22. Primož Gulin

REZULTATI MTB80

Rezultati MTBVV50:

1. Tiziano Carraro

2. Matic Slabanja

REZULTATI MTB50

7. Martin Čučič

 

 

 


 

« Seznam novic

DONIRAJTE 0,5% DOHODNINE KOLESARSKEMU DRUŠTVU DEŠ FLEŠ.

NIČ VAS NE STANE! KLIKNITE TUKAJ

Adriatic Slovenica
Bisport Frank-I-E
SIMERTEC Izdelava spletnik strani Tamai
Kuplast Zipvit
Bimed ABP Sport - Nutrition shop
Datapan


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.